#tekhnologii

Інвертор із чистою синусоїдою проти модифікованого детальне порівняння

Порівняння інверторів з чистою та модифікованою синусоїдою

Інвертор – це пристрій, головне призначення якого полягає у перетворенні струму з постійного струму (DC) на змінний струм (AC). При цьому його напруга має сягати 110 – 220 вольт залежно від моделі.

Відмінність постійного струму змінного полягає в тому, що постійний струм випускає потік тільки в одному напрямку, а у змінного струму цей потік швидко змінює напрямок. Можна виміряти частоту, з якою потік електричного струму змінює напрямок. Наприклад, у США ця частота становить 60 Гц, що означає, що струм змінює напрямок 120 разів на секунду.




Залежно від форми вихідного струму інвертори зазвичай поділяються на інвертори прямокутної форми та інвертори синусоїдальної форми. Останні більше підходять для сонячних систем, оскільки вони мають достатню потужність, щоб витримувати звичайні навантаження.

 

 

Зміст:

  1. Робота синусоїдального інвертора
  2. Що таке чистий синусоїдальний інвертор?
  3. Що таке модифікований синусоїдальний інвертор?
  4. Модифікована синусоїда чи інвертор із чистою синусоїдою, що краще?
    1. Ефективність
    2. Перешкоди
  5. Посібник покупця по сонячним інверторам: модифікована синусоїда та інвертор із чистою синусоїдою
    1. Кому потрібна модифікована синусоїда
    2. Кому потрібний чистий синусоїдальний інвертор
  6. Висновок
  7. Де можна купити інвертор із чистою та модифікованою синусоїдою?

 

 

Робота синусоїдального інвертора

 

Синусоїдальний інвертор у робочому процесі контролює процес включення та вимкнення напівпровідникових перемикаючих пристроїв. Це необхідно для виведення серії імпульсів однакової амплітуди та неоднакової ширини.

У сонячній енергетиці синусоїдальний інвертор застосовується для перетворення струму, що надходить від сонячних фотоелектричних панелей або акумуляторів, у змінний струм з синусоїдальним потоком.

 

 

Що таке чистий синусоїдальний інвертор

 

Цей тип інверторів генерує частоти та напругу з великою точністю та акуратністю. Він створює чистішу форму хвилі. Тому інвертор із чистою синусоїдою підходить для будь-якої побутової техніки, яка працює на змінному струмі. Ще він добре підходить для сучасної мікропроцесорної техніки.

 

 

Що таке модифікований синусоїдальний інвертор

Модифікована синусоїда одержана з прямокутної хвилі. Вона має бути максимально схожою на чисту синусоїду, але це не зовсім так. Струм не матиме тих же характеристик та переваг, що й чиста синусоїда. Тим не менш, модифікований синусоїдальний інвертор пропонує відмінну якість, коли йдеться про роботу освітлення та побутової техніки. Однак він може викликати проблеми під час роботи з нестандартними двигунами або трансформаторами.

 

 

 

Модифікована синусоїда чи інвертор із чистою синусоїдою, що краще

Існують різні параметри, якими можна охарактеризувати такі види інверторів. Далі ми розглянемо основні параметри пристроїв.

 

Ефективність

Модифікований синусоїдальний інвертор має оптимізований часовий інтервал між позитивним максимумом та негативним максимумом форми вихідного сигналу. Цей пристрій є більш легким у використанні. При цьому інвертор не зовсім добре працює на дистанції в безперервному режимі і не є таким ефективним, як чистий синусоїдальний виріб.

 

Перешкоди

Модифікований синусоїдальний інвертор задовольняє потреби більшості електроустаткування, але має 20% гармонійне спотворення. Це може викликати проблеми при роботі точного обладнання, а також може спричинити високочастотні перешкоди в комунікаційному обладнанні.


 

Посібник покупця по сонячним інверторам: модифікована синусоїда та інвертор із чистою синусоїдою

 

Далі ми розглянемо, кому варто звернути увагу на ці види інверторів. Такі поради допоможуть підібрати оптимальний варіант пристрою.

 

Кому потрібна модифікована синусоїда

Модифіковані хвильові інвертори призначені для пристроїв, які не мають двигуна. Ще вони погано працюють із складними приладами. Звичайно, якщо вам потрібний простий продукт для перетворення енергії, модифікованого хвильового інвертора буде достатньо для вашого повсякденного життя.

 

Кому потрібний чистий синусоїдальний інвертор

Чиста синусоїда має більш високу несучу здатність, ніж модифікована синусоїда. Чисті синусоїдальні інвертори працюють з усіма видами пристроїв та з чутливою електронікою.

Пристрій може нести індуктивне навантаження та будь-яке інше навантаження змінного струму, наприклад, холодильники, телевізори та радіоприймачі, без перешкод чи шуму. Воно не вплине на продуктивність та термін служби навантажувального обладнання.

 

 

Висновок

 

Чистий синусоїдальний інвертор має гарну якість та високу продуктивність. Це означає, що струм на виході стабільний і краще захищає ваші мобільні гаджети, наприклад, смартфони, камери, ігрові приставки, планшети, автомобільні холодильники, світлодіодні лампи і так далі.

Ми рекомендуємо вибирати інвертори з чистою синусоїдою, які мають комплексні функції захисту від перенапруги, зниженої напруги, навантаження, перегріву, короткого замикання та зворотного включення. Це забезпечує стабільність та безпеку системи.

При виборі інвертора необхідно переконатися, що його пускова потужність вища, ніж у електроприладу, що використовується. Оскільки інвертор сам споживає частину потужності при роботі, його вхідна потужність більша за його вихідну потужність. Наприклад, якщо інвертор споживає 100 Вт постійного струму та видає 85 Вт змінного струму, його ефективність становить 85%.

 

 

Де можна купити інвертор із чистою та модифікованою синусоїдою

 

Зараз клієнти можуть придбати інвертор із модифікованою чи чистою синусоїдою в інтернет-магазині Solarverse. Там пропонується великий вибір такої техніки. Ви можете вибрати відповідний інвертор залежно від потреб та сфери використання виробу.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-40-74
  • (067) 175-24-98
  • (044) 334-74-14

info@solarverse.com.ua

Питання

+ Який краще вибрати інвертор для нагрівальних приладів?
Для роботи нагрівальних приладів можна використовувати інвертор із модифікованою синусоїдою. На практиці пристрій показує стабільну роботу.
+ Для якої побутової техніки підходить чистий синусоїдальний інвертор?
Струм на виході з пристрою практично не відрізняється від стандартної розетки в будинку. Через цей інвертор можна підключати будь-яку техніку.
+ Я не розуміюся на струмах і не знаю, який краще підібрати інвертор?
У цьому випадку можете звернутися до менеджерів інтернет-магазину Артлайн. За допомогою спеціаліста ви зможете вибрати оптимальний варіант пристрою.